Scroll to top
ca es

Canvis d’hàbits per a lluitar contra el canvi climàtic

Actualment el canvi climàtic s’ha convertit en una de les majors preocupacions tant per a la població en general com per a administracions i empreses a escala mundial. Des del Govern d’Espanya s’acaba de decretar oficialment l’emergència climàtica i volen donar pas a una sèrie de mesures que intentin frenar l’efecte.

 

Els programes de conscienciació han aconseguit cada vegada més que els ciutadans aportin un granet de sorra i siguin més conscients davant aquest problema que ens afecta a tots.

 

Espanya ocupa el vuitè lloc mundial en el rànquing de països on els ciutadans realitzen canvis en el seu dia a dia, exactament el 76% han canviat els seus hàbits, però HEM DE CONTINUAR CANVIANT!

 

Per a conèixer l’abast d’aquests canvis en el dia a dia de la població, IPSOS al costat del Fòrum Econòmic Mundial han realitzat un estudi sobre el canvi climàtic de 28 països  — 

https://www.ipsos.com/es-es/el-76-de-los-espanoles-han-cambiado-sus-habitos-para-luchar-contra-el-cambio-climatico

 

Què hem canviat?

Què hem canviat i que hem de continuar canviant? Els canvis a nivell mundial passen per diferents gestos diaris com:

 

  • Quantitat d’aigua que es consumeix en la llar
  • Reciclatge
  • Estalvi energètic
  • Reutilització de productes alhora de rebutjar-los
  • Consumició de productes de proximitat i més ecològics
  • Electrodomèstics de baix consum o marques més respectuoses amb el medi ambient.

 

Segons Vicente Castellanos, Director de Estudios Sociales de Ipsos en España, “la conciencia sobre el medioambiente avanza poco a poco en la cultura actual, lo que está provocando cambios en el comportamiento de los ciudadanos en todo el mundo. Sin embargo, este cambio cultural, no llega al mismo ritmo, ni afecta a los mismos hábitos a todos los países, sino que se adapta al contexto y depende del nivel de cultura ambiental de partida; así algunas sociedades como la Japonesa, o los países bajos europeos muestran ahora menos cambios y más centrados en sus modelos de movilidad, mientras que otras se enfrentan en el presente a la revolución del reciclaje, del ahorro de agua, o la reducción del consumo energético, como China, India o Rusia”.  

 

#cambioclimatico #cambio #clima #mayorpreocupacion #preocupaciones #nivelmundial #programasdeconcienciacion #reciclaje #ahorraenergia #help #ayuda #modificarhabitos #problema #problems @ipso @foroeconomicomundual

 

     

 

 

 

Posts relacionats